Кюфтенца със сос Бешамел

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
83
337
286
164
2
21/04/2018
"Не е честно тези сочни кюфтенца да свършват толкова бързо, всички искат да ги опитат, че и за допълнително питат "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 274
  • Преглеждания за месеца943
  • Преглеждания за седмицата256
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Каймата се прави като всички съставки се смесват в купа, като лукът е наситнен, а филията хляб е накисната във вода.

Сместа се бърка добре и от нея се оформят кюфтета с големината на орех или малко по-големи - въпрос на желание.

Подреждат се в малка тавичка- в случая съм използвала капака на йенската тенджера.

Бешамелът се приготвя като в тенджера се загрява малко олио и се разтопява маслото. След което се добавя брашното и се запържва добре.

Когато е готово се изсипва в предварително кипнатото мляко и се бърка, докато се сгъсти. Подправя се с подправките. Кюфтенцата се заливат с бешамела и се поръсват обилно с кашкавал.

Пекат се в загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност. Накрая се поръсват с наситнен магданоз.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-32%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар