Бисквитена торта с два вида крем и ром

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
83
331
286
149
2
21/04/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо661
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бисквити - 2 пакета и половина Закуска
  • инстантно кафе - 2 пакетчета 3 в 1
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • пудра захар - 6 с.л.
  • течен шоколад - 5 с.л. Финети
  • есенция - 4 - 5 капки ром
  • есенция - 4 - 5 капки ванилия
  • банани - 1 бр.
  • орехи - 100 г за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкарската сметана се разделя по равно в две купи. Във всяка от купите се слагат по 3 с.л. пудра захар и се разбива с миксер до пухкав сняг.

В едната купа се слага шоколадът и есенцията ром. Разбърква се добре. В другата купа се капват есенцията ванилия.

Двете пакетчета 3 в 1 се разтварят в гореща вода. Във форма с падащо дъно започва реденето на тортата.

Всяка бисквита се потапя в кафето и се нарежда във формата, като дупките се запълват максимално добре.

Маже се с шоколадовия крем, подреждат се резенчета банани и така се процедира и с останалите блатове - като кремовете се редуват.

Накрая се завършва с кафявия крем, а от останалия бял се шприцоват розички върху тортата, подреждат се резенчета банан и орехи. Тортата се оставя да престои няколко часа в хладилник.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар