Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Крехки пикантни ребърца и запечени зеленчуци на фурна

Крехки пикантни ребърца и запечени зеленчуци на фурна

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Крехки пикантни ребърца и запечени зеленчуци на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
135 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Защото всички хубави събирания с приятели започват с думите - елате да опитате какви страхотни ребърца съм приготвил"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • смес за овкусяване
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • смес за намазване
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава кромид
  • лютеница - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л. с нар
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват и нарязват.

Смесват се кимионът, чесънът на прах, чилито на прах, черният пипер, солта и захарта и се разбъркват добре. С получената смес се обтриват ребрата от двете страни.

Поставят се в леко намазнена тава и се покриват плътно с алуминиево фолио. Поставят се във загрята на 220 градуса фурна и се пекат два часа.

През това време в малка тенджерка се загрява зехтинът, добавят се ситно скълцаните лук кромид и чесън, поръсват се с 2-3 щипки сол и се пържат до златисто.

Добавят се останалите продукти - лютеница, горчица, соев сос, лют червен пипер, черен пипер, кафява захар и накрая балсамовия оцет с нар. На слаб огън се оставят за кратко, до хубава гъста смес. Оставя се настрана.

Опечените вече ребра се отвиват от филиото, всяка порция се намазва от всички страни с така приготвената смес и се връща отново във фурната за 15-20 минути, до получаване на хубав апетитен загар.

Чудно се съчетават със запечени зеленчуци на фурна: патладжан, морков, тиквичка, червена и зелена чушка, кромид лук.

Лукът се нарязва на шайби, останалите зеленчуци на не много тънки пръчици.

Подреждат се върху хартия за печене в тавичка, леко на тънка струя се посипват със зехтин и се пекат на 200 градуса до хубав приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: