Сладък хляб

ралицаралица
Новак
1979
Сладък хляб
Снимка: ралица
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
"Който иска да си го посрещат с хляб и сол, но нас ни чакайте със сладък хляб и шоколад по възможност"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • нишесте - 25 г
  • масло - 50 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 400 г
  • ванилия - 1 прахче
  • мая - 7 г прясна
  • какао - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 50 мл мляко и щипка захар разтворете маята, добавете 1 с.л. брашно, разбъркайте на каша и оставете да шупне.

Нишестето се разтваря в студеното мляко, слага се в съд на котлона, добавя се захарта и се разбърква, докато се сгъсти. Маха се от котлона, добавя се маслото и ванилията, разбърква се и се оставя хубаво да се охлади.

Замесваме меко тесто, като добавяме към шупналата мая охладения крем. Възможно е да поеме по-малко брашно от описаното по рецепта - зависи от гъстотата на нишестето. Оставяме на топло да втаса 30 минути.

Разделя се тестото на три части, в едната се слага към 5 грама какао и размесваме, другата част - 10 г какао, и размесваме да се оцвети и поеме какаото добре, а другата оставяме светла.

Всяка част се разделя на равен брой топчета, тях може да разточим с ръце на малки кръгчета и наредим едно върху друго, първо светло кръгче, кафяво кръгче и по-тъмното кафяво кръгче и навием на руло.

Нареждаме всички рулца едно върху друго и печем 40 минути на 180 градуса. Докато е още топъл на сладкият хляб може да се добави шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: