Кешкек с Булгур

Кешкек с Булгур
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 к. л.
  • сирене - 60 г
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • кимион - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измива се булгурът на течаща вода. Залива се с 1 л вода, щипка сол и се вари до готовност. Ако е предварително накиснат, ще се свари по-бързо.

Разбърква се, да не остане несварено зрънце. Сваля се от котлона и сипваме в блендер или чопър.

Блендира се за кратко, за да стане гъста каша, но да има все още зрънца, не на пюре.

Добавя се натрошено сирене и разбъркваме, сипва се в чиния.

Запържва се масло в тиган, добавя се червен пипер и щипка кимион, сваляме от котлона.

С получената запръжка с лъжица се залива кешкекът и сервираме веднага.

Много е вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: