Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Пълнени Арабски Питки с Кайма

Пълнени Арабски Питки с Кайма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пълнени Арабски Питки с Кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Гениално - нещо като супер сандвичи с кайма, приготвени с много любов у дома"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 400 г
  • питки - 8 бр. арабски
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • олио - 2 с.л.
  • подправка за дюнер - 1 с.л. (продава се в арабските магазини, но всеки магазин си я приготвя и няма посочени съставките)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура и запържете каймата, като я направите на трохи, чрез разбъркване около 15 мин.

Подправете с подправката за дюнер. Пържете още около 10 мин. или до готовност на каймата.

Отцедете мазнината. В плосък тиган, загрят на умерена температура, на котлона поставете една от арабските питки и поръсете с кашкавал.

Сложете от каймата и 1 с.л. заквасена сметана. Отгоре поставете друга арабска питка.

Печете пълнените питки от двете страни по около 3-4 мин. Нарежете на триъгълници и сервирайте със салата по желание.

Пълнените Арабски Питки с Кайма са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: