Агнешко Дробине

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор306901804
22/04/2018
"Агнешкото си е агнешко, но опитвали ли сте вкусно Агнешко дробине приготвено по тази рецепта"
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 936
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете агнешките дреболии в леко подсолена вада докато омекнат. Охладете леко и ги нарежете на ситно.

Нарежете пресния лук и лапада. Задушете ги в олиото.

Измийте добре ориза под течаща вода. Прибавете го при лука и го запържете докато стане стъклен.

Добавете подправките и ситно нарязаните дреболии.

Налейте 4 чаши вода. Може да ползвате и бульона от дреболиите. Разбърквайте докато заври.

Прехвърлете ястието в тава и запечете за около час или до готовност на ориза.

Ако е необходимо може да добавите и още малко вода, защото всеки ориз поема различно количество.

Ястието може да ползвате и за гарнитура към печено агнешко.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар