Начин на приготвяне
Дълбок тиган уок.
Свинското месо се нарязва на тънки ленти за пържене, слага се в купа и се залива с марината Терияки. Купата не трябва да е метална. Оставя се в хладилник най-малко за 30 мин или за няколко часа, така ще поеме по-добре аромата на маринатата.
Запържват се 2 с.л. олио в уок тиган и се изпържва свинското, нарязано на тесни ленти, по 2 мин на страна или до покафеняване. Изваждат се.
В същото олио се запържват наситнен лук, чесън и джинджифила. Връща се месото в тигана, гъбите и двата вида, ако се ползват малко печурки, бок чоят, сладкия чили со и 3 с.л. вода. Готви се за около 1 мин, докато бок чоят омекне, но остане хрупкав.
Пърженото свинско се сервира в чиния върху ориз жасмин, посипва се кориандър, наситнен и лютата чушка.
Бок чой/пак чой - нарича се още Суперхрана. Вид зеле, внася се основно от Източна Азия.
Сладко-киселото свинско с гъби Шийтаке е много вкусно!