Начин на приготвяне
Сухите гъби се натопяват във вода за около 30-40 мин.
В тенджера се разтопява маслото и се задушава лукът на умерен котлон.
Гъбите се нарязват на ситно. Добавят се към лука, също кимионът, инд. орехче, дафиновият лист, подправя се със сол и черен пипер. Разбърква се в продължение на 5 минути. Добавя се брашното и се разбърква енергично.
Добавя се текилата и бульонът и се оставя да ври за около 10 мин на умерен котлон.
Половината от супата се изсипва в блендер/робот и се миксира до гладка смес. Връща се пасирана супа в тенджерата, добавя се медът и сметаната и се разбърква.
Оставя се да заври отново, подправя се със сол и черен пипер. Сваля се от котлона, отстранява се даф. лист и се разпределя в 4 купички, добавя се украсата от гъби.
Поръсва се със струйка трюфелово олио или зехтин.
Готовата гъбена супа се поднася с препечена филийка.