Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ловджийски наденички със зеленчуци

Ловджийски наденички със зеленчуци

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Ловджийски наденички със зеленчуци
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • моркови - 1 бр. голям
  • ловджийски наденички - 4 бр.
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • грах - 1 ч.ч.
  • царевица - 1/3 ч.ч.
  • карфиол - 2 розички
  • вода - ½ ч.ч.
  • олио
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ригън - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган слагаме 4-5 с.л олио да се сгорещи и нареждаме наденичките вътре да се запечатат леко. В тава слагаме 3 с.л олио на дъното и намазваме. Почистваме моркова и го режем на кръгчета. Използваме 1 голям морков или 2 средни.

Белим картофите и ги режем наполовина и после на ширина на не много тънки парчета. В купа слагаме картофите и ги овкусяваме на вкус със сол и черен пипер. Объркваме ги.

Накъсваме 2 розички карфиол на малко парченца и ги овкусяваме също със сол и черен пипер, заедно с нарязаните моркови. В тавата слагаме картофите. Върху тях и между тях слагаме карфиола, морковите.

После равномерно слагаме царевицата и граха. Най-накрая слагаме в тавата при зеленчуците и ловджийските наденички върху картофите. Ръсим с 3 с.л олио.

Заливаме с водата и бирата и печем на 200 градуса до готовност. Поръсваме с риган. Печем, трябва да се получи приятна коричка. Хапваме с чаша бира. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: