Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Фасул с наденички и пресни зеленчуци

Фасул с наденички и пресни зеленчуци

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
7
"Песен можем да посветим на този ароматен фасул с наденички и пресни зелнечуци, песен"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 с.л сладък
  • брашно - 1 с.л
  • чушки - 1 бр. червена
  • чубрица - 1 щипка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • олио
  • наденички - 6 бр. малки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме фасула. Накисваме го да престои една нощ покрит с вода в тенджера. След това изхвърляме водата. В тенджера наливаме чиста вода, прехвърляме фасула. Слагаме да се вари и като заври изхвърляме водата.

Наливаме отново вода, така че да е много над фасула. Оставяме го да къкри. Почистваме моркова и го нарязваме на много ситно. Почистваме чушката от семки и дръжка, нарязваме го на дребно. Белим домата и го режем на ситно. Магданоза го нарязваме на ситно.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган слагаме малко олио и запържваме леко зеленчуците, без нарязаните на дребно домати. Разбъркваме и го дърпаме. Като поомекне фасулът, прибавяме всички зеленчуци от тигана и пак оставяме да ври на бавен огън. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме чубрица и магданоза. Почти като е готов прибавяме доматите и пак оставяме да ври. Правим си запръжка от брашно и червен сладък пипер. В тиган слагаме малко олио да загрее, добавяме червения пипер и бъркаме. Добавяме брашното и пак се разбърква.

След това към запръжката се слага малко от течността, докато стане хомогенна смес. Добавяме я към фасула. Разбъркваме. На наденичките правим резки през средата, после ги режем на половинки. В отделен тиган преди това в олио запържваме наденичките. Слагаме наденичките да поврят във фасула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: