Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем карамел»Крем карамел в глинени гърненца

Крем карамел в глинени гърненца

Крем карамел в глинени гърненца
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
9
"Не се облизвайте, ами вадете глинените гърненца и заедно ще приготвим крем карамел в тях"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л.
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч. за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, до разтопяването й, с помощта на миксер.

Прибавете прясното мляко и разбъркайте до хомогенност.

Разтопете захарта за карамела в подходящ съд, като прибавите 1 ч.л. вода. Готовия карамел разсипете на дъното на глинените гърненца.

Разпределете сместа за крема с помощта на черпак. Подредете гърненцата в тава.

Налейте вода в тавата, на нивото до средата на гърненцата. Изпечете крем карамела във фурна, загрята до 200 градуса, като внимавате водата да не завира, за да не ви се получат шупли.

Извадете тавата от фурната и оставете крем карамела да се охлади, след което може да сервирате.

Крем карамелът в глинени гърненца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ох, момичета, тези гърнеца ми ги подариха и наистина е много ефектно и вкусно! Може би, че крем карамела е в гърненца и с повечко вода в тавата, а пък и стените на гърненцата по-бавно се нагряват.
22.04.2018 21:22
marcheva14
marcheva14
Весе, перфектно изглежда и то точно заради тези гърненеца, много ме впечатлиха веднага. Къде да ги търся сега пък гърненцата, нямам такива, а и да съм имала съм ги изхвърлила.
Браво!!
Поздрав!
22.04.2018 19:57
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Аз увеличих от 170 до 200, след което отново намалих градусите. Може би по ясно трябваше да обясня.
22.04.2018 16:17
2
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
До 200 градуса - зависи каква е фурната. Ако е необходимо, градусите се намалят, за да не заври водата.
22.04.2018 16:16
Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
На 200 градуса не е ли много да се пече крем карамел?
22.04.2018 16:13