Черен дроб с гъби

Милко
Милко
Новак
18/12/2012
"Едно ястие, което ще поднесем с най-любимото си червено вино. А вие може да си запишете рецептата!"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 771
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете накълцания едро лук с маслото, прибавете нарязаните гъби и лимоновия сок. Задушете, докато гъбите останат само на мазнина.

В гореща мазнина изпържете нарязания черен дроб, а след него и сланината, нарязана също на филийки.

Подредете резените в огнеупорна тенджера, отгоре разпределете гъбите, овкусете с подправки, похлупете и оставете да се задушава за 10 минути.

Поднесете черния дроб с гъби с гарнитура от картофена салата.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Diana Apostolova Pysheva
Diana Apostolova Pysheva
11.10.2014 12:04
Преди да сготвя дробът го накисвам в прясно мляко става по вкусно, за няколко часа.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 07:02
така става доста по- крехък иначе винаги ми е сух
0
0