Бърза баклава с ванилия

ФаниФаниНовак
21/12/2012
"Бърза баклава, която се пече само за 20-ина минути, а се изяжда два пъти по-бързо "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции1 тава
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо34 694
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баница
  • масло - 1 пакет (125 г)
  • орехи - около 1 и 1.2 ч.ч.
  • ванилия - 1 ампула
  • захар - 3 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделите кори на 2 равни части. Едната половина кори поръсете с 1/3 от разтопеното масло и половината от едро смлените орехи. Завийте добре на руло и повторете процедурата с втората половина кори.

Нарежете рулата на хапки с големина около 2-3 см и ги подредете в подмазнена тава като пънчета, вертикално.

Отгоре поръсете с останалото 1/3 разтопено масло. Сложете баклавата да се изпече в умерена фурна на 180 градуса за около 20-25 минути или докато хване хубав розов загар.

Пригответе захарния сироп, като го кипнете за няколко минути. Оставете го леко да се охлади и залейте с него вече изстиналата баклава. Поръсете баклавата с натрошени ядки отгоре и поднесете след като престои.

Рейтинг

5 25
4 5
3 3
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Коко
Коко
01.09.2013 22:52
..."добавях от плънката на всеки 2 кори". Ами тя от бърза баклава си е станала обикновена. Нали точно с избягването на мазането на всяка кора с мазнина и добавяне на плънка през 2-3 кори, авторът е постигнал това, което е дало името на баклавата- БЪРЗА!
0
0
Лола
Лола
15.01.2013 16:40
Тази рецепта ми допадна! Аз добавих 2 супени лъжици грис и малко канела в плънката. Сложих олио вместо масло и добавях от плънката на всеки 2 кори. Стана много вкусна!
0
2