Начин на приготвяне
Намазваме дъното и стените на продълговата тава с 3 с.л олио. На дъното редим филиите ръжен хляб плътно една до друга и в дупките допълваме.
В купа разбиваме яйцата с вилица. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата и разбъркваме. Подправяме със сол на вкус.
Към сместа слагаме брашното и прясното мляко и разбъркваме много добре.
Поръсваме с чубрица филиите, които наредихме.
Готовата смес заливаме върху наредените филии и разнасяме равномерно отгоре с помощта на лъжица. Отново поръсваме с чубрица.
Ръсим 3 с.л олио най-отгоре и печем на 200°C в предварително загрята фурна до готовност на закуската.
Вече изпечена режем на парчета.
Да ви е сладко!