Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Закуска с ръжен хляб и чубрица

Закуска с ръжен хляб и чубрица

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Закуска с ръжен хляб и чубрица
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • черен хляб - 10 филии
  • сирене - 2 ч.ч
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч
  • сол - 1 щипка
  • чубрица - за поръсване
  • брашно - 2 с.л
  • олио - 6 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазваме дъното и стените на продълговата тава с 3 с.л олио. На дъното редим филиите ръжен хляб плътно една до друга и в дупките допълваме.

В купа разбиваме яйцата с вилица. Натрошаваме сиренето и го слагаме при яйцата и разбъркваме. Подправяме със сол на вкус.

Към сместа слагаме брашното и прясното мляко и разбъркваме много добре.

Поръсваме с чубрица филиите, които наредихме.

Готовата смес заливаме върху наредените филии и разнасяме равномерно отгоре с помощта на лъжица. Отново поръсваме с чубрица.

Ръсим 3 с.л олио най-отгоре и печем на 200°C в предварително загрята фурна до готовност на закуската.

Вече изпечена режем на парчета.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: