Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с ориз и киноа в тенджера

Пиле с ориз и киноа в тенджера

Пиле с ориз и киноа в тенджера
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Какво друго да си хапнем, освен пиле с ориз и киноа"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 сварено
  • ориз - 1/2 ч.ч. (150 мл)
  • киноа - 1/2 ч.ч. (150 мл)
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • пресен лук
  • вода - 3 - 4 ч.ч. (или пилешки бульон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото бутче с малко сол и го отцедете. Свалете кожата, а месото накъсайте на късчета.

В загрято олио се задушва нарязан на ситно лук и малки кубчета морков. Задушава се докато омекнат и се прибавяте измитият ориз с киноа.

Задушете за 3-4 минути, прибавете накъсаното пилешко месо и сипете пилешки бульон или вода.

Овкусете с подправките и гответе на умерен огън до готовност на ориза и киноата.

Сервира се поръсено с щипка черен пипер, аз поръсих и с пера пресен лук!

Пилето с ориз и киноа в тенджера е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: