Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бирени мезета»Панирани чеснови гъби

Панирани чеснови гъби

Панирани чеснови гъби
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Това страхотно бирено мезе няма да се изяде само, затова грабвайте по една бира и идвайте"

Необходими Продукти

  • печурки - 18 бр. (малки)
  • масло - около 100 г меко
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • магданоз - 4 - 5 стръкчета
  • сол
  • олио
  • яйца - 1 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете пънчетата на гъбите, те няма да ви трябват. За да не ги изхвърляте, с тях може да приготвите гъбена супа.

Почистете капачетата от гъбите и леко ги посолете.

Към мекото масло добавете ситно нарязан магданоз, пресован чесън и разбъркайте. С тази смес напълнете всяка гъба.

Вземете две и ги слепете с отвора на вътре, след което ги прихванете с клечка за зъби. Потопете всяко малко шишче в разбито яйце и оваляйте в галета.

Изпържете биреното мезе в загрято олио от всички страни до златист цвят.

P.S.Тази плънка е за овкусяване на гъбите и маслото при пърженето изтича. Ако искате гъби с плънка, може да замените продуктите по ваш вкус.

Панираните чеснови гъби са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: