Пълнени патладжани с кайма по гръцки Папуцаки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
28/04/2018
"Да се наслаждаваме на живота и добрата храна като гърците - пълнени патладжани с кайма Папуцаки "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 108
  • Преглеждания за месеца1024
  • Преглеждания за седмицата192
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги срежете наполовина по дължина. Посолете ги и оставете за няколко часа, да се отцеди горчивия сок.

Почистете лука, моркова и чесъна. Нарежете ги на дребно.

При готовност на патладжаните ги измийте, подсушете и издълбайте вътрешността и оформете като лодки. Нарежете вътрешността на дребно.

Загрейте половината зехтин в дълбок тиган на умерен огън на котлона. Запържете нарязаните зеленчуци за около 5 мин. Добавете каймата и я надробете на дребни парченца, докато се пържи за около още 5 мин.

Овкусете със сол, черен пипер и къри и отстранете от огъня.

Подредете патладжаните в подходяща тава, намазана с останалия зехтин. Напълнете лодките с плънката.

Нарежете доматите на кръгчета и подредете върху плънката. Запечете в предварително загрята фурна за 20 мин на 220°C, след това намалете и печете още 20 мин на 180°C.

Настържете кашкавала и нарежете магданоза. Последните 5 мин от печенето поръсете патладжаните с кашкавала и магданоза. Сервирайте пълнените патладжани с кисело мляко.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар