Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Апетитки»Постна Северняшка Лютика

Постна Северняшка Лютика

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Автентичен вкус от Северняшкия край, където, всички знаем, приготвят най-вкусните лютики"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр.
  • патладжани - 1 бр,
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 4 стръка
  • сол
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките и патладжанът се изпичат и слагат се в тенджера с капак, за да се задушат. Задушени, те по-лесно се обелват.

Доматите се слагат в тенджерка с вряща вода за 1-2 минути.

След това зеленчуците се обелват, нарязват на дребно и с помощта на чукало се счукват заедно с чесъна и магданоза.

Аз разполагах с пресен чесън и сложих два стръка.

Със счукването не трябва да се прекалява, за да не стане апетитката на каша.

Накрая лютиката се овкусява с олио и сол на вкус.

Постната Северняшка Лютика е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз приготвям лютиката със печени зелени домати плюс остонолите продукти ,без олио.Става много вкусна.При консумация може да
03.10.2024 14:49
Анонимен
Анонимен
Червените домати и те трябва да са печени,олиото препържено в глинена паница счукани !
Ядеш и питаш за още ?!
29.07.2023 22:11
2
Анонимен
Анонимен
Neshto ne moga da priema Che e severniashka
23.05.2022 20:33
Анонимен
Анонимен
Изпробвано ! Супер вкусно и здравословно ! Благодаря !
19.08.2021 20:06
Яница Николова
Яница Николова
Страхотна!
15.06.2018 12:21
2