Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със солта. Смесете киселото мляко с оцета и в тях загасете содата.
Добавете млечната смес към яйцата заедно с олиото и натрошеното сирене.
В намазнена тавичка /по-малка от размера на корите за баница/ поставяйте кора и с пръсти я набръчквайте, така че да се получават малки и големи гънки.
Поставяйте равномерно от плънката и отгоре полагайте следваща кора процедирайки по същия начин.
Не притискайте корите, а ги оставяйте така рошави и с неравности, между които ще попада от плънката и при печенето ще се запълват.
Най-горната кора, с която ще завършите, също намачкайте и намажете с останала плънка - само яйце и мляко.
Сложете в загрята на 170 градуса фурна и печете баницата до златист загар около 30 минути.
Добър апетит!
Набраната Мачкана Баница е чудна.