Начин на приготвяне
Сварете боба до готовност. В олиото и малко вода задушете скълцания лук до златисто и добавете размитото в малко топла вода доматено пюре, почистения и измит ориз - при непрекъснато бъркане.
След 2-3 минути към ориза се добавя отцедения и сварен боб и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Овкусете сместа със сол и напънете предварително накиснатите в топла вода пиперки.
Подреждайте пиперките в тенджера, на дъното на която сте подредили зелеви листа, като слагате листа и между редовете.
Затиснете чушките с порцеланова чиния и ги залейте с отвара от боба и зелев сок. Похлупете и оставете да се варят на слб котлона до готовност.
Пълнените чушки с боб и ориз се заливат със сгорещената и оцветена с червен пипер мазнина.