Емпанадас с Бутер Тесто

02/05/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф76369946151
"Обърнете специално внимание на апетитната плънка, за останалото сме осигурили бутер тесто "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма - 300 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • яйца - 2 бр. , твърдо сварени
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л. на люспи
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • телешки бульон - 200 мл
  • маслини - 1/2 ч.ч. зелени, ситно нарязани
  • стафиди - 1 с.л.
  • масло - 50 г , разтопено
  • бутертесто - около 2 до 3 пакета
  • яйце - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;
Две плоски тави, покрити с хартия за печене.

1. Яйцата се сваряват за 10-12 мин. Обелват се и се охлаждат до стайна температура.

2. В дълбок тиган се загрява зехтинът, добавя се наситнен лук, задушава се за 1 - 2 мин да омекне и се добавя зелената чушка, нарязана на ситно, добавя се и каймата, разбърква се, докато стане на трохи. След това се добавят и всички подправки и се готви за още 1 - 2 мин.

Залива се с бульон /около 200 мл/ и се оставя на умерен котлон към слаб, докато напълно се абсорбира течността. Сваля се от котлона и се добавят стафидите, маслините и нарязаните на малки кубчета яйца. Посолява се със сол и прясно смлян черен пипер. Охлажда се напълно.

3. Бутертестото се отваря, леко се разточва с точилка и с голяма форма около 12 см се изрязват кръгове, общо 16-18 бр. Във всеки кръг се поставя по 1 с.л. от напълно охладената плънка, крайчето на тестото се намазва леко с вода, прехвърля се тестото и се запечатва с пръсти или се ползва вилица.

Емпанадите се намазват с разтопено масло, оставят се на студено, докато загрее фурната.

Пече се на 180 градуса за около 20-25 мин.

Източник: LoveFood

Забележка: Количеството в рецептата е много - за около 18 бр. емпанади. Може да се раздели наполовина.

Въпреки правилата за ползване на бутертесто, отново събрах изрезките, охладих и разточих, за да използвам плънката докрай. Не бухва така хубаво, но са с приличен външен вид.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар