Начин на приготвяне
Лукът се реже на полумесеци и се запържва за 2-3 минути на силен огън, а след това под капак до пълно омекване още около 25 минути. Когато започне да се карамелизира, се добавят нарязаните пиперки. Посоляваме и подправяме с чубрицата.
Добавяме и натрошеното сирене.
Плънката не трябва да е водниста. Вземат се два листа от корите и се отделят, отрязват се на два правоъгълника.
С помощта на четка се мажат с разтопено масло. В единия край на всеки правоъгълник се слага от плънката и се прегъват като се оформят триъгълници.
Краищата на триъгълника се мажат със разбито яйце, за да запълнат. Редят се в тава със залепената част надолу.
Мажат се с разбито яйце и се пекат около 20 минути при 200 градуса