Начин на приготвяне
В купа се поставят жълтъците, захарта, солта, маслото и се разбъркват добре. Постепенно се поставя и предварително пресятото брашно, бакпулверът и какаото. Замесва се гладко тесто. Покрива се с целофан и се оставя за 30 минути в хладилника.
Разделя се на 3 части. Взима се първата част се разстила в намаслена форма за печене. Пече се 12-13 минути в предварително загрята фурна до 200 градуса. Оставя се да изстине във формата и след това се изважда.
Така се процедира и с останалите две части от тестото.
За пълнежа желатинът се накисва във вода. Шоколадите се разтопяват на водна баня. Изварата се разбива добре, като постепеннно се прибавя захарта и прясното мляко. Прибавя се и разтвореният желатин. След това се добавя и разтопеният шоколад. Сметаната се разбива с миксер и се прибавя към цялата смес.
В тортена чиния се поставя първият блат, а върху него - половината от пълнежа. След това се поставя и вторият блат и останалата смес от пълнежа. Тортата завършва с третия блат.
Натуралния шоколад се разтопява на водна баня и се прибавя течната сметана. Разбърква се хубаво и се излива върху третия блат от тортата.
Така готовата торта се оставя в хладилник за 24 часа да престои преди консумация
Коментари