Бяло хлебче с бадеми в хлебопекарна

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
30/04/2018
"Няма по-вкусно от домашния хляб и по-лесно от приготвянето му в хлебопекарна "
Приготвяне5 мин.
Готвене250 мин.
Общо255 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо268
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • хладка вода - 270 мл
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. (пълна)
  • суха мая - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г (София мел Екстра)
  • тиквено семе
  • филирани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвайте хладка или леко топла вода, сипете я в хлебопекарната. Добавете захарта, солта и олиото.

Пресейте брашното, претеглете го да е точно 450 г и сипете върху течните съставки.

Най-отгоре поръсете и сухата мая.

Настройте хлебопекарната на програма за основен бял хляб. Това зависи и от вашата хлебопекарна коя програма е.

Когато замеси тестото, поръсете от бадемите и тиквеното семе.

След като спре да меси, поръсете отгоре само със филирани бадеми.

Готовото хлебче извадете и покрийте с кърпа.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар