Конфитюр от кайсии в хлебопекарна

01/05/2018
"Лесно ще затворите конфитюр за зимата с помощта на хлебопекарната "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 506
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кайсии - 1.2 кг без костилките
  • захар - 750 г
  • пектин - 40 г на прах
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите нарязваме на парчета и ги слагаме в хлебопекарната.

Прибавяме захарта върху нея, слагаме пектина и най-отгоре поставяме лимонената киселина.

Поставяме съда в хлебопекарната и пускаме програмата за конфитюр/мармалад.

След като свърши програмата, пълним сместа в сухи бурканчета, затваряме с капачки и обръщаме с капачката надолу.

Оставяме така до пълното изстиване на бурканчетата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар