Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от кайсии в хлебопекарна

Конфитюр от кайсии в хлебопекарна

Конфитюр от кайсии в хлебопекарна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Лесно ще затворите конфитюр за зимата с помощта на хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • кайсии - 1.2 кг без костилките
  • захар - 750 г
  • пектин - 40 г на прах
  • лимонена киселина - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите нарязваме на парчета и ги слагаме в хлебопекарната.

Прибавяме захарта върху нея, слагаме пектина и най-отгоре поставяме лимонената киселина.

Поставяме съда в хлебопекарната и пускаме програмата за конфитюр/мармалад.

След като свърши програмата, пълним сместа в сухи бурканчета, затваряме с капачки и обръщаме с капачката надолу.

Оставяме така до пълното изстиване на бурканчетата.

Конфитюрът от кайсии в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: