Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено телешко с домати по селски

Задушено телешко с домати по селски

Задушено телешко с домати по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • домати - 4 - 5
  • сланина - 100 г
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер
  • брашно
  • дафинов лист
  • бахар
  • червен пипер
  • червено вино
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го подсушете с домакинска хартия. Направете дълбоки прорези в месото и пъхнете в тях парченца морков и скилидки чесън, след което го запържете в мазнината от двете страни до златиста коричка.

Сложете го в тенджера, като веднага го залейте с вино и вода.

Към месото прибавете подправките и оставете да ври на слаб огън почти до готовност.

Към мазнината, която остава след пърженето, сложете нарязаната на малки парчета сланина, като я запържите до златисто, нарязаните лук и моркови.

Добавете червения пипер с брашното и доматите за 5 минути и ги прибавете към почти готовото месо.

Така още 15-20 минути.

Накрая поръсете обилно с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: