Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Печени картофи в халогенката

Печени картофи в халогенката

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Печени картофи в халогенката
Снимка: Петя
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Предупреждаваме - толкова са вкусни, че има пряка опасност от преяждане и препиване с бира"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • подправки по желание
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган
  • чубрица
  • чили
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязани на по на едро картофи се объркват добре с 2 с.л. олио, черен пипер, риган и чубрица.

Разбира се, може да сложите каквито подправки (чесън на прах, Пикантина, червен пипер, Чили) обичате или имате.

Овкусените картофки се нареждат на високата скара (фолиото отдолу съм го сложила за по-бързо почистване на фурната)

Пекат се 15 -20 мин на 250°C и се оставят 10-15 мин под капак, преди да се извадят.

Или се пекат 20-25 мин на 250 градуса и се изваждат (при мен картофите не са обръщани и са от тези с розовата коричка)

Естествено трябва да се има и предвид количеството на картофите и големината на резените при определяне на времето за печене. Така че, може да се наложи или да го увеличите или намалите:)

Чудесни са както за гарнитура, така и за мезе за халба студена биричка!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: