Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Варена царевица в Микровълновата

Варена царевица в Микровълновата

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Варена царевица в Микровълновата
Снимка: Nikolina Georgieva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Супер бързо, супер лесно, само с едно натискане на бутона на микровълновата"

Необходими Продукти

  • царевица - 2 кочана млечна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземат се двата кочана царевица и както са с обвивките (шумата), се слагат в чиния. Покриват се с с капака за микровълновата фурна. Кочаните не трябва да са големи, за да могат да се покрият с капака.

Не се слага никаква вода, абсолютно нищо друго.

Завъртат се на 7-8 минути, най-много 9 минути, на пълна мощност на микровълновата.

И това е :)

Изваждат се и като се охладят малко се изчистват от обвивките.

Поднасят се поръсени със сол на вкус.

Втори начин:

В йенска тенджера се слагат на дъното листата, отгоре се нареждат кочаните царевица и върху тях пак листа. Затваря се с капака на йенската тенджера.

Слагат се в микровълновата фурна за 8 минути на 900 вата.

Вадиш, солиш и ядеш!

В този случай кочаните царевица са обелени.

Трети начин:

Със замразена необелена царевица в найлонови торбички за зимата.

Вади се от фризера и неразмразена се слага в микровълновата на пълна мощност за 9-10 минути, зависи от големината на кочаните.

Става като току-що е сварена, може би от леда става много сочна.

Затова препоръчвам при първите два начина царевицата да се напръска леко с вода, за да стане сочна.

Варената царевица в Микровълновата е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За колко време се вари
14.06.2021 08:29
1
Потребител#218413
Потребител#218413
Царевицата стана много по-вкусна и сладка отколкото ако се вари в тенджера с вода.Може би защото соковете и остават в нея,а иначе изтичат част от тях във водата.
16.08.2018 18:28
4