Печен агнешки джолан

30/04/2018
"Със сигурност най-вкусната част от агънцето са печените агнешки джолани, съгласни ли сте с нас "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 342
  • Преглеждания за месеца179
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • агнешки джолани - 2 бр. по около 360 г всеки
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • джоджен - 5 - 6 стръка пресен
  • мащерка - 5 - 6 стръка прясна
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • за гарнитурата
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бульон - 4 ч.ч.
  • масло - 100 г
  • сол
  • пресен лук - 2 стръка
  • черен пипер - щипка пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме мазнината заедно със червения пипер, джоджена, мащерката и черния пипер.

Разбъркваме добре, така че всичко да се смеси.

Агнешките джолани посоляваме и намазваме с готовата смес.

В тава слагаме джоланите, вода до 1/3 от височината на тавата.

Отгоре се слага маслото на едри парчета.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и поставяме в печката на 230 градуса за около 2 часа.

Когато са вече готови, премахваме фолиото и запичаме.

За гарнитурата ориза сваряваме, като в тиган поставяме маслото, след това нарязания на ситно лук и накрая ориза. Прибавяме и бульона и оставяме до готовност. Посоляваме и прибавяме черния пипер пожелание .

Сервираме по един джолан с гарнитура варен ориз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар