Кавърма със свинско в омлет

Диана АндроваДиана АндроваГотвач15410231
01/05/2018
"Кавърма, от която всеки ще иска да си сипе допълнително "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязвам на кубчета (на хапки), а кромида - на не много дребно.

Загрявам мазнината и в нея запържвам за кратко месото, само докато побелее. Изваждам с решетъчна лъжица.

В същата мазнина слагам нарязания лук и нарязания на дребно чесън и запържвам, докато леко се карамелизират. Връщам месото и добавям виното и малко след това доматеното пюре - виното и доматеното пюре ще деглазират сместа и понеже са киселини, ще разтворят полепналите по тигана кафяви парченца месо и лук, които придават страхотния вкус на яденето.

Добавяме подправките. Оставяме яденето под капак до готовност на месото.

През това време приготвяме омлетите - за рецептата ви трябват 4 омлета.

Яйцата разбивам леко с вилица. В тиган сгорещявам масло - когато започне да избива пяна, сипвам яйцата.

Пека от двете страни, слагам в чиния, слагам част от кавърмата, захлупвам наполовина и слагам малко кавърма и отгоре.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар