Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Празнична супа с чоризо

Празнична супа с чоризо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Празнична супа с чоризо1 / 2
27/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • колбас - 3 парчета чоризо наденица
  • лук - 1 голяма бяла
  • целина - 4 стебла, нарязан
  • чесън - 6 скилидки, накълцан
  • мащерка - 2 с.л. нарязана
  • нахут - 1 консерва, отцеден и изплакнат
  • боб - 1 консерва, отцеден и изплакнат
  • бульон - 4 ч.ч. пилешки
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - 1/4 ч.ч. нарязан
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чоризо на ситни кубченца, загрейте зехтина в тенджера и го запържете. Извадете го и сложете лука и целината да се запържат в още малко зехтин.

След 10-тина минути добавете чесъна и мащерката и се готви за още няколко минути или до златисто.

Добавете чоризо заедно с нахута и боба и разбъркайте за минута. Долейте бульона и бялото вино. Щом заври, намалете котлона и оставете супата да къкри.

Прибавете нарязаните мащерка, магданоз и оставете за около 20-30 минути да покъкри.

Накрая овкусете празничната супа с чоризо със сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: