Домашно руло с течен шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Иноватор
232
2
12
02/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 240
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се отделят в две купи на белтъци и жълтъци. Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар и 1 с.л. вода.

Сместа се разбива в купа, поставена в тенджерка с вряща вода, докато се увеличи обемът ѝ, след което се отстранява и се разбива, докато не изстине сместа.

Белтъците се разбиват с останалата захар на твърд сняг, към който се прибавят разбърканите жълтъци и пресятото брашно с ванилия.

Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина около 3 см и се пече във фурна при висока температура за кратно време /когато се пече на слаба фурна, платката става чуплива/.

Изпечената и извадена от тавата платка, щом изстине, се отстранява внимателно хартията за печене и се намазва с течния шоколад.

Поръсва се с предварителното нарязани на ситно орехи и се навива на руло.

След 1 час рулото може да се нареже на порции.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар