Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Домашно руло с течен шоколад

Домашно руло с течен шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Домашно руло с течен шоколад
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • ванилия - 1 пак.
  • орехи - 1 к.ч.
  • течен шоколад - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се отделят в две купи на белтъци и жълтъци. Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар и 1 с.л. вода.

Сместа се разбива в купа, поставена в тенджерка с вряща вода, докато се увеличи обемът ѝ, след което се отстранява и се разбива, докато не изстине сместа.

Белтъците се разбиват с останалата захар на твърд сняг, към който се прибавят разбърканите жълтъци и пресятото брашно с ванилия.

Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина около 3 см и се пече във фурна при висока температура за кратно време /когато се пече на слаба фурна, платката става чуплива/.

Изпечената и извадена от тавата платка, щом изстине, се отстранява внимателно хартията за печене и се намазва с течния шоколад.

Поръсва се с предварителното нарязани на ситно орехи и се навива на руло.

След 1 час рулото може да се нареже на порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: