Начин на приготвяне
Яйцата се отделят в две купи на белтъци и жълтъци. Към жълтъците се прибавят 2 с.л. захар и 1 с.л. вода.
Сместа се разбива в купа, поставена в тенджерка с вряща вода, докато се увеличи обемът ѝ, след което се отстранява и се разбива, докато не изстине сместа.
Белтъците се разбиват с останалата захар на твърд сняг, към който се прибавят разбърканите жълтъци и пресятото брашно с ванилия.
Полученото тесто се изсипва в застлана с хартия за печене правоъгълна тава на равномерен пласт с дебелина около 3 см и се пече във фурна при висока температура за кратно време /когато се пече на слаба фурна, платката става чуплива/.
Изпечената и извадена от тавата платка, щом изстине, се отстранява внимателно хартията за печене и се намазва с течния шоколад.
Поръсва се с предварителното нарязани на ситно орехи и се навива на руло.
След 1 час рулото може да се нареже на порции.