Начин на приготвяне
Пресейте в купа 500 г брашно и смесете със солта, оформете кладенче в него и добавете разбитото яйце, олиото, оцета, топлата вода с разтворената мая в него.
Замесете меко тесто, което разделяте на еднакви по големина топчета.
Поставете ги върху набрашнена повърхност и ги завийте с чиста кърпа за 30 минути.
През това време разбийте с вилица яйцата и натрошете сиренето, смесете ги в купа.
Леко нагрейте мазнината, докато се разтопи маслото.
Разточете топчетата едно по едно на тънки кори за баница. Редете ги в подходяща тава намазана леко с малко мазнина една след друга, като помежду им ръсите мазнина и част от плънката, последния лист само намазвате с мазнина.
В средата на тавата обърнете купичка, с остър нож след нея нарежете на 12 триъгълника а всеки триъгълник усучете два пъти. Премахнете купичката и намажете баницата с разбитото яйце, а в средата (където е била купичката) поръсете със шепа слънчогледови семки.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса и печете за около 30-35 минути.