Домашно Топено Сирене

03/05/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 441
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето и го смесваме с млякото.

Поставяме го на котлона и варим докато се отдели суроватката от сиренето, а това разбираме, когато самото мляко получи жълтеникав цвят.

Премахваме от котлона и с помощта на марля изцеждаме сиренето. Оставяме така за 2 часа.

Разтапяме маслото и към него добавяме изцеденото сирене. Към него добавяме изварата и посоляваме.

Всичко това правим при непрекъснато бъркане. Когато се стопи сиренето добавяме содата.

Млякото ще започне да се надига и затова температурата трябва да е средна. Приготвяме си форма и изсипваме сместа.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар