Домашно Топено Сирене

Домашно Топено Сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сирене - 500 г домашно
  • извара - 500 г домашна
  • масло - 50 г
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 800 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето и го смесваме с млякото.

Поставяме го на котлона и варим докато се отдели суроватката от сиренето, а това разбираме, когато самото мляко получи жълтеникав цвят.

Премахваме от котлона и с помощта на марля изцеждаме сиренето. Оставяме така за 2 часа.

Разтапяме маслото и към него добавяме изцеденото сирене. Към него добавяме изварата и посоляваме.

Всичко това правим при непрекъснато бъркане. Когато се стопи сиренето добавяме содата.

Млякото ще започне да се надига и затова температурата трябва да е средна. Приготвяме си форма и изсипваме сместа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: