Заешка супа

Заешка супа
Снимка: Симеон Христов Кънев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Тази супа има дискретен чар и всички шансове да измести от трапезата ни пилешката си конкурентка"

Необходими Продукти

  • заешко - 1 кош заедно с шията от заек + дреболиите
  • лук - 1 глава
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • чушка - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • картоф - 1 голям
  • целина - парче от глава
  • фиде - около шепа
  • яйце - 1 бр.
  • сметана - 1 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделения кош с шията и дреболийките слагаме в тенджера под налягане в посолена вода и варим след сигнализацията за начало на процеса около 20 минутки.

Лука нарязваме на ситно, чесъна също и задушаваме със зехтин в тенджерата, в която ще приготвяме супата. Добавяме риган и сол, а преди да стане готова запръжката, добавяме брашното и енергично бъркаме.

Междувременно готовото месо изваждаме от бульона, а него прецеждаме и изсипваме при омекналия лук. Добавяме останалите ситно нарязани продукти, черен пипер, мащерка и малко сол, допълваме с вода, докато достигне общ обем около 4 л, и похлупваме.

Старателно обезкостяваме месото, накъсваме го ситно, а дреболийките нарязваме и прибавяме към супата. Когато всичко е готово, слагаме фидето и подготвяме застройката от яйцето, сметаната и магданоза.

След като фидето набъбне, сваляме супата от котлона, изчакваме малко и застройваме. Ако е необходимо, се добавя сол, според вкуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: