Начин на приготвяне
Отделения кош с шията и дреболийките слагаме в тенджера под налягане в посолена вода и варим след сигнализацията за начало на процеса около 20 минутки.
Лука нарязваме на ситно, чесъна също и задушаваме със зехтин в тенджерата, в която ще приготвяме супата. Добавяме риган и сол, а преди да стане готова запръжката, добавяме брашното и енергично бъркаме.
Междувременно готовото месо изваждаме от бульона, а него прецеждаме и изсипваме при омекналия лук. Добавяме останалите ситно нарязани продукти, черен пипер, мащерка и малко сол, допълваме с вода, докато достигне общ обем около 4 л, и похлупваме.
Старателно обезкостяваме месото, накъсваме го ситно, а дреболийките нарязваме и прибавяме към супата. Когато всичко е готово, слагаме фидето и подготвяме застройката от яйцето, сметаната и магданоза.
След като фидето набъбне, сваляме супата от котлона, изчакваме малко и застройваме. Ако е необходимо, се добавя сол, според вкуса.