Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Бърза пролетна крем супа от лапад с орехови ядки

Бърза пролетна крем супа от лапад с орехови ядки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Бърза пролетна крем супа от лапад с орехови ядки
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
02/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Поглезете стомаха си с бърза пролетна крем супа от лапад с орехови ядки"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 3 стръка
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • орехи - 40 г
  • зеленчуков бульон - 6 ч.ч.(вода )
  • чесън - 2 стръка, зелената част
  • джоджен - 3 - 4 стръка
  • корени за супа - магданоз
  • сол - на вкус
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът се измива и почистваме листата от средната жилка. Попарваме го в подсолена кипяща вода за 2 минути. Изваждаме го с решетъчна лъжица и след като се охлади, го нарязваме на едро.

В зехтина сотираме ситно нарязаните зелен лук и чесън. Добавяме лапада и задушаваме за кратко. Оставяме ги настрана.

В предвиденото количество бульон (вода) се сваряват измитите, почистени и нарязани корени от магданоз, моркова и настърганите домати.

Прибавяме ориза и задушените лапад и лук. Супата къкри на слаб огън 10-15 минути. Овкусяваме със сол, черен пипер и нарязан джоджен. Поставяме я в блендер и пюрираме до гладкост.

Ореховите ядки запичаме за кратко на тефлонов тиган.

Сервираме кремсупата топла, поръсена с орехови ядки, няколко капки студено пресован зехтин и гарнирана с цедено кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: