Късана торта

Късана торта2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Никога не е прекалено късно, за да приготвите вкусна торта"

Необходими Продукти

  • Доза за блатовете
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 в.ч.
  • захар - 1, 1/2 в.ч.
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • амонячна сода - 1/2 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • За намазване
  • мармалад - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • орехи - 1ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашно и в него се прави кладенче, в което се изсипват двата вида сода+разбитите яйца+захар+олио+мляко+ванилия. Замесва се меко тесто (но да не лепне по ръцете).

Така приготвеното тесто почива 10 мин., а през това време размесваме мармалада+канелата+орехите. Разделяме тестото на две части, като едната част разтиламе в тавичка, обилно намазана с олио.

Този пласт намазваме с приготвения мармалад, а върху него накъсваме другото.

Печем до зачервяване, на 200 градуса за 35 мин. (аз го проверявам, защото моята фурна не е с градуси, трябва да се зачервило и отгоре и от страни). Още горещо го посипваме с пудра захар.

Време за приготвяне на сладкиша е 60 минути, а за самото му печене 35 минути. Поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: