Торта Мисо Маскарпоне тип Happy

04/05/2018
Искра
отИскраНовак26
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 170
  • Преглеждания за месеца349
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет от 300 г
  • пудинг - 1 пакет пудинг с варене ванилия
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 10 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • маскарпоне - 500 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • ванилия - 2 бр.
  • ром - 2 - 3 с.л.
  • сладко от боровинки
  • мляко - за потапяне на бисквитите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме пудинга и го оставяме да се охлади. Слагаме 400 мл мляко да заври заедно със захарта. Смесваме пудинга с останалите 100 мл мляко и жълтъците и разбъркваме добре.

Отместваме кипналото мляко от котлона и прибавяме сместа. Връщаме на котлона и бъркаме докато се сгъсти. Оставяме да се охлади.

Сладкото от боровинки смесваме с 2-3 с.л. ром.

Отделно смесваме маскарпонето със заквасената сметана и ванилията - разбъркваме с вилица.

Поетапно добавяме пудинга и бъркаме докато всичко се смеси добре.

На дъното на тавичка (20/30см) слагаме малко от крема. След това ред потопени за кратко в мляко бисквити, слой крем и сладко от боровинки.

Отново бисквити, крем и завършваме със сладко. Прибираме в хладилника поне за 10 часа.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар