Руло от свинско контрафиле

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Руло от свинско контрафиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско котрафиле - около 1 - 5 кг
  • бекон - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • риган - щипка
  • розмарин - 2 щипки
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - зърна микс
  • бяло вино - 50 мл сухо
  • бира - 50 мл.
  • вода - 50 мл
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започва се от разрязването на месото. С остър нож се промушва от външната страна контрафилето около 1.5 см и внимателно се започва да се прорязва, така че да се образува правоъгълник, да се отвори като книга.

Вътрешната страна се посолява с малко сол и черен пипер, поръсва се и малко розмарин (той е по избор). Върху подправките се подрежда беконът, като леко се застъпва и месото се завива на руло.

С памучно кулинарно въже се захваща и се стяга, за да не се отпусне и отвори по време на печенето. От външната страна с ръце се обтрива с останалата сол, черен пипер, червен пипер, смлян риган, като се втриват подправките, или т. нар. суха марината.

Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за няколко часа. След това се изважда, поставя се в дълбок тиган и се запечатва за няколко минути от всички страни до приятна кафеникава коричка.

Поставя се в тавичка за печене, залива се с олиото, виното, соев сос, бирата и водата, добавят се микс от черен пипер и дафиновите листа. Тавичката отгоре се покрива с алуминиево фолио.

Пече се на 200 градуса за около 40-45 мин., фурната се намалява до 160 градуса и се допича за още около 60 мин., като последните 30 мин. се отстранява фолиото и рулото се залива през 15 мин. със соса от тавичката, за да се получи запечена коричка.

Готовото контрафиле се изважда и се охлажда до умерена температура, за да може да се нареже без да се разкъса. Поднася се с гореща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: