Торта 7+7+7

Торта 7+7+71 / 2
05/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 7
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • вода - 3 с.л. вряла
  • За крема
  • жълтъци - 7 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • желатин - 1 с.л.
  • мляко - 800 мл
  • масло - 150 г
  • За сиропа
  • вода - 1.5 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ром - 2 с.л.
  • За украса
  • шоколад - 50 г
  • сладкарска сметана - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват белтъците и захарта, когато се сгъстят се добавя врялата вода (обезателно трябва да е вряла, а не топла).

Брашното се прибавя много внимателно, за да не спадне тестото.

Пече се в тавичка, намаслена и набрашнена, на160 градуса, за 25 минути. Така проготвеният блат, охладен се сиропира.

Кремът се сварява. Маслото се разбива и внимателно се смесва с охладения крем.

След като е готов крема нанасяме върху сиропирания блат, а върху него разбитата сметана и украсяваме с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: