Начин на приготвяне
В дълбока купа първо е необходимо да изгасите содата в киселото мляко, след което се прибавят двата вида захар и се разбива добре. Добавят се олиото и брашното и се разбърква много добре, до получаването на гладко тесто, без бучки.
Получената смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече за 35-40 минути на 165 градуса, без вентилатор. След като се изпече, блатът се оставя да изстине напълно.
Докато блатът изстива се прави глазурата. В дълбок съд се изсипва разтопеното масло, какаото и кафявата захар и се бъркат около 5 минути на слаб котлон (леко загрят), докато се получи хомогенна смес. Още докато е топла глазурата, се залива изстиналият какаов блат.
По желание може да се декорира готовия фъч и със шоколадови пръчици или стърготини.
Коментари