Шоколадов фъч без яйца

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Шоколадов фъч без яйца
Снимка: Reneta Petrova
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Страхотен е, ще видите, само опитайте и ще се влюбите в него"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 и 1/2 с.л.
  • какао - 5 - 6 с.л.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 1/2 ч.ч
  • захар - 1 ч.ч. бяла
  • за глазурата
  • какао - 6 с.л.
  • кафява захар - 6 с.л.
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа първо е необходимо да изгасите содата в киселото мляко, след което се прибавят двата вида захар и се разбива добре. Добавят се олиото и брашното и се разбърква много добре, до получаването на гладко тесто, без бучки.

Получената смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече за 35-40 минути на 165 градуса, без вентилатор. След като се изпече, блатът се оставя да изстине напълно.

Докато блатът изстива се прави глазурата. В дълбок съд се изсипва разтопеното масло, какаото и кафявата захар и се бъркат около 5 минути на слаб котлон (леко загрят), докато се получи хомогенна смес. Още докато е топла глазурата, се залива изстиналият какаов блат.

По желание може да се декорира готовия фъч и със шоколадови пръчици или стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
На основата пише какао и на глазурата а в описание как се приготвя никъде не пише какао ?
18.06.2024 13:23