Рибена супа от лаврак

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Рибена супа от лаврак
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна рибена чорба за лакомници"

Необходими Продукти

  • лаврак - около 1. 2 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен
  • целина
  • девесил
  • черен пипер
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лаврака почистваме и измиваме. Поставяме го в уред за готвене на пара или поставяме рибата в тенджера с подсолена вода, да се свари.

Изчакваме да изстине и почистваме от костите. Бульона прецеждаме. Лука почистваме и нарязваме на ситно, а моркова почистваме и настъргваме на ренде.

Запържваме в олио лука за няколко минути, след това добавяме и моркова. Добавяме бульона от рибата и самата риба, вече почистена.

Нарязваме и пресните подправки джоджен, целина, девесил и вегетата. Ако е нужно добавяме и вода.

Овкусяваме с черен пипер и лимон. След 10 минути рибената супа е готова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: