Начин на приготвяне
За приготвянето на крема е нужно първо шоколадът да се разтопи на водна баня, добавя се 1/2 с.л. олио към разтопения шоколад и се изсипва какаото, като непрестанно се бърка, докато се получи гладък и гъст течен шоколад.
Сметаната се загрява на котлона и се прибавя маслото - бърка се до пълното разтопяване на маслото, а след това се изсипва течният шоколад и се оставя на слаб котлон за около 5 мин, като периодично се разбърква, за да не залепне.
След което се приготвя сиропът, като за целта в подходящ съд се загрява водата, заедно с рома и захарта, и се вари до получаването на сироп.
Блатовете се нареждат един върху друг, като всеки от тях се напоява със сиропа, а след това се намазва с шоколада. Последния блат се облива обилно със шоколад и се декорира с пресните ягоди.
След като тортата е готова се оставя в хладилник за 3-4 часа, за да стегне.
По желание може да добавяте между блатовете и много тънко нарязани ягоди.