Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени пиперки с царевица и гъби

Пълнени пиперки с царевица и гъби

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пълнени пиперки с царевица и гъби
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Постни пълнени пиперки с ароматна плънка - ето с какво да изненадате семейството си днес"

Необходими Продукти

  • пиперки - 12 бр.
  • печурки - 250 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 40 г
  • целина - 1/3 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 3 бр.
  • царевица - 250 г
  • мащерка - 2 щипки
  • копър - 1 клонка
  • червен пипер - 1/2ч.л.
  • олио
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват на ситно. Разтопеното краве масло се поставя на умерен огън и под капак се задушават нарязаният на ситно лук, гъбите и настърганата целина за около 3 минути.

Добавя се ситно нарязаният чесън, ситно нарязаните домати без водата и царевицата. Задушава се за няколко минути още.

Посолява се и се добавя нарязания копър, мащерка и накрая червен пипер. Плънката не трябва да е водниста.

С получената плънка се пълнят пиперките и се редят в тава, поливат се с малко олио и вода се налива в тавата до половината. Във водата се слага малко сол и се пекат в умерена фурна.

Десет минути преди да са готови пълнените чушки се разбива яйцето с киселото мляко до еднородна смес и се застройва соса. След това отново във фурната за 5-10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: