Мармалад с лук и зехтин

09/05/2018
Нина Иванова
отНина ИвановаИноватор11110322
"Приберете обратно филийките, с този мармалад се мажат меса "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го сложете в дълбок тиган. Сложете зехтина и на умерено силен котлон и задушете лука.

Когато лукът омекне, прибавете захарта и бъркайте, докато се карамелизира.

След това прибавете оцета и бъркайте, докато цялата течност се изпари.

Изсипете виното и продължете да бъркате, докато и виното почти се изпари.

Вдигнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте добре и оставете да изстине.

След това сипете в бурканчета и съхранявайте в хладилник за най-много 14 дни.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар